2017. jún 26.

Így kerülheted el az utazással járó stresszt

írta: Puskás Bettina
Így kerülheted el az utazással járó stresszt

Hogy ne a cipekedésből álljon a nyaralás!

Sokszor szembesülhettünk már azzal, hogy vagy túlpakoltuk a bőröndöt és egy csomó olyan dolog került haza, amit nem is használtunk, vagy éppen az ellenkezője. Otthon maradt egy csomó olyan dolog, amire pedig szükségünk lett volna. Ennek elkerülése érdekében szedtem össze azokat a praktikákat, amik nekem beváltak.

photo-1526857240824-92be52581d9b.jpg

1. Készíts listát!

Én bárhol, bármikor, bármihez képes vagyok listát készíteni, mert szerintem sokkal könnyebbé teszi az ember életét, ha van egy irányvonal, ami mentén haladhat. Így vagyok ezzel a pakolás terén is. Kategóriákat nyitok (Fürdőszoba, ruhák, strand, személyes dolgok) és ezek alá írom össze, hogy mi mindenre lehet szükségem az utazás során, majd amikor már a táskába pakolom, akkor pipálom, hogy minden meg van-e.

1.jpg

 

2. Időhöz pakolj!

Ne csak az utazás előtt egy hónappal, hanem közvetlen egy nappal is nézd meg az időjárást. Ha azt írja, hogy 40 °C lesz, akkor teljesen felesleges berakni a harmadik hosszú farmert is a táskába. Csak a legszükségesebbeket rakd!

photo-1509401934319-cb35b87bf39e.jpg

 3. Megfelelő táskába pakolj!

Itt fontos tényező tud lenni az is, hogy busszal, autóval vagy repülővel utazunk, ahogy az is, hogy hány napra és milyen éghajlat lesz az adott célországban. Ha tudjuk, hogy sokat kell cipekedni, praktikusabb lehet egy túratáskába belerakni a ruhákat, mert habár nem szép, legalább egyenletesen oszlik el a súly a hátunkon és nem kell attól tartanunk, hogy kitörjük a kerekét a bőröndnek egy nagyobb bukkanónál a benne lévő súly miatt (megtörtént eset).

photo-1521080782982-e5e001d28e9a.jpg

4. Csoportosíts!

Csinálj 2-3 kategóriát az alapján, hogy mik azok, amik elengedhetetlenek az utazás alatt és mik azok, amiket esetleg ki lehet hagyni. Így a végén, ha mégsem férne be minden, akkor is könnyebben ki tudod választani a kevésbé fontos csoportból azokat, amiket otthon hagyhatsz.

 photo-1481495278953-0967c9759b78.jpg

 5. Pakolj szét!

A táskába való pakolás előtt az ágyra/földre még szét szoktam mindent kupacokba pakolni, szisztematikusan, hogy átlássam és le tudjam ellenőrizni, hogy a listám alapján minden meg van-e. Könnyebb így, mintha már minden bent lenne és ki kellene szedni, majd mindent vissza.

photo-1462927114214-6956d2fddd4e.jpg 

6. Legyen részletes útvonal terved!

Ezt azért tartom praktikusnak, mert akkor tudod, hogy összesen hány öltözet ruhára kell számítani az alapján, hogy mikor mentek strandra, múzeumba, templomba. Ez alapján előre tudsz kalkulálni, hogy kell-e hosszú ruha mondjuk egy adott templomba.

 munka.png

7. Legyen egy "életmentő csomagod"!

Ez alatt azt értem, hogy legyen nálad egy olyan kis neszeszer, amiben a leggyakoribb betegségekre találsz majd gyógyszert, ragtapaszt vagy éppen szigetelő szalagot (gyors megoldás, szinte mindenre). De ugyanúgy lehet benne tampon, betét. 

photo-1521453510357-5c7a77db7074.jpg

 Ha van még esetleg olyan tippetek, trükkötök, amit be lehet vetni egy-egy utazásnál, osszátok meg velem kommentben, hátha valaki, aki még most készül nyaralni, hasznát veheti!

Amennyiben pedig nem szeretnétek lemaradni a legújabb bejegyzésekről, kövessétek a blogot vagy a facebook csoportot, ahol lehetőségetek lesz első kézből értesülni a legújabb blogok megjelenéséről!

Ha szeretnél még olvasni tőlem:

10 furcsa szokás Spanyolországból

11 érdekes európai esemény, amit meg kell tapasztalnunk

24 természeti szépség Magyarországon

 

Elérhetőségek:

E-mail: bettipuskas.blog@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/bettiszerint/

Instagram: https://www.instagram.com/puskas.bettina/

Pinterest: https://hu.pinterest.com/pusbetaa/

Szólj hozzá

utazás csomag tippek pakolás rendszerezés