2019. feb 19.

30 motiváló idézet

írta: Puskás Bettina
30 motiváló idézet

Régen fanatikusan imádtam az idézeteket, még egy külön füzetben gyűjtöttem is őket, mert szerettem fellapozni, ha olyan kedvem volt. Most összeszedtem 30 olyan idézetet,ami egy kis motivációt, egy kis erős adhat a hétköznapokra, vagy egy nagyobb projekt véghezviteléhez. Van itt idézet mindenkitől. Filmből, sorozatból, zeneszövegből, íróktól, tudósoktól. Csak meg kell találnunk azt, ami hozzánk passzol, amit igaznak érzünk. motivacio.png

 

"Köszönöm azoknak, akik kihúzták alólam a támaszt, hogy azt tették, amit tenniük kellett, mert így ráébredtem: van bennem annyi erő, hogy képes vagyok külső kapaszkodó nélkül, saját erőmből mindent, bármit megtenni."

(Ara Rauch)

"Az ember soha nem elégedhet meg azzal, hogy a földön kússzék, ha igazából szárnyalni vágyik."

(Helen Keller)

"Aki addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér, annak ugyancsak szegényes a képzelőereje."

(Oscar Wilde)

"A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik."

(Muhammad Ali)

"Már régen megtanultam, hogy a lehetetlen szót csak a legnagyobb körültekintéssel szabad használni."

(Wernhern Von Braun)

"Az élet mindent megad neked, amire csak szükséged lehet. Csakis rajtad múlik, mit hozol ki belőle! És ugyanígy, mindent elvesz, amire szükséged van ahhoz, hogy - akár iszonyú fájdalom árán is - megtanuld azt, amit tudnod kell."

(Robert Lawson)

"A dongó fizikailag nem lenne képes repülni. De a dongó ezzel nincs tisztában, úgyhogy továbbra is repül."

(Mary Kay Ash)

"Amikor azt mondod: "Feladom!", gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: "Egek, micsoda lehetőség!""

(H.Jackson Brown)

"Semmi sem különösen nehéz, ha kis munkákra osztod."

(Henry Ford)

"Műveld a csodát, ne magyarázd..."

(Nagy László)

"Ne rémítsen a szakadék álmaid és valóság közt. Ha a képzelet szárnyára vesz, meglesz a híd is hamar."

(Belva Davis)

"Néha a sors vagy az élet, vagy nevezd, aminek akarod, résnyire nyitva hagy egy ajtót, és te átmész rajta. De máskor bezárja, és neked kell megkeresned a kulcsot vagy feltörnöd a zárat, vagy berúgnod az egész vacak ajtót. És máskor még csak nem is mutat neked ajtót, úgyhogy magadnak kell fölépítened."

(Gayle Forman)

"Az ésszerű ember igazodik a környezetéhez. Az ésszerűtlen ember magához igazítja a környezetét. Az ésszerűtlen emberek viszik előre a világot."

(George Bernard Show)

"A legtöbbetekben sokkal több energia rejlik, mint ahogyan ti azt hiszitek, csak hajlamosak vagytok elhagyni magatokat, gyámoltalannak hinni magatokat, miközben nem is vagytok azok."

(Csernus Imre)

"A kudarc remek alkalom egy okos újrakezdésre."

(Arthur Bloch)

"Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni."

(Napoleon Hill)

"A gondolat még nem megvalósulás! Csak azok az emberek jutnak előbbre, akik tesznek is érte."

(Daryl Bernstein)

"Ha felállsz, és magadra vonod a figyelmet, megeshet, hogy fejbe vágnak. De ne feledd: akit az ellenfele terített le, újra fel tud állni. Ám aki magától lefekszik, az ott is marad."

(Thomas John Watson)

"Nem attól válik igazán erőssé valaki, hogy mit képes megszerezni, hanem attól, hogy mit képes összeszorított foggal elviselni, s mit képes nyugodt szívvel és hittel elengedni."

(Robert Lawson)

"Nem szeretnék csak úgy élni bele a világba, mint a legtöbb ember. Én szeretnék hasznára és örömére lenni a körülöttem élő embereknek, akik mit sem tudnak rólam."

(Melissa Müller)

"Csak mert ez a jelened, nem feltétlen kell ennek lennie a jövődnek is."

(A holnap legendái)

 "Ha valamit mély meggyőződéssel szeretnél, hiszel benne, és természetesen teszel is érte, hogy megvalósuljon, az végül meg is valósul."

(Vásáry André)

"Minél több időt töltesz otthon ülve és siránkozva, hogy miért nem jön össze valami, annál kevesebb időd lesz arra, hogy cselekedj annak érdekében, amit szeretnél."

(Quentin Kenihan)

"Ha igazán hatékonyak akarunk lenni, meg kell szüntetni azt, ami nem működik, meg kell határozni, mi a legfontosabb. És kapaszkodj azokba a dolgokba, amik neked a legfontosabbak."

(Grace klinika)

"Egy idő után minden ember ráébred arra, hogy az egy helyben rekedtségnél jobb bármilyen lépés. Ugyanis bármerre is indulsz el, biztos lehetsz abban, hogy tapasztalatokkal leszel gazdagabb."

(Robert Lawson)

"Mondottam ember: küzdj és bízva bízzál."

(Madách Imre - Az ember tragédiája)

"Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!"

(Daryl Bernstein)

"Ha még nem csináltál egy dolgot, próbálkozz meg vele háromszor. Először, hogy legyőzd a félelmedet. Másodszor, hogy megtanuld, hogyan kell csinálni. Harmadszor, hogy kiderítsd, szereted-e csinálni."

(Virgil Thomson)

"Bármilyen tehetséged van, használd azt: az erdő is nagyon csendes lenne, ha csak azok a madarak énekelnének benne, akik a legjobban tudnak énekelni."

(Henry Van Dyke)

"Senki sem nyert még versenyt, aki nem nevezett be."

(Arnold Bennett)

Ez lett volna az én 30-as listám, ami motiválhat titeket, cselekvésre ösztönözhet! Nektek van kedvenc idézetetek vagy mottótok? Ha igen, írjátok meg kommentben, hátha másokat is inspirálhattok!

 

Ha szeretnél még olvasni tőlem:

Ezeknek az apró dolgoknak örülhetsz nap, mint nap

Túrós-kakós lepény

7 dolog, amit utálok a közösségi médiában

Elérhetőségek:

E-mail: bettipuskas.blog@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/bettiszerint/

Instagram: https://www.instagram.com/puskas.bettina/

Pinterest: https://hu.pinterest.com/pusbetaa/

 

Szólj hozzá

tanulás motiváció akarat megtudomcsinálni