2017. júl 09.

A pénz titkos élete

írta: Puskás Bettina
A pénz titkos élete

Hova rejtsük egy utazás alkalmával a pénzünket?!

Már javában tart a nyár, beindult a táboroztatási- és fesztiválszezon. Rengeteg új emberrel ismerkedhetünk meg, azonban ne felejtsünk el elővigyázatosak és óvatosak lenni. Vigyázzunk a testi épségünkre, az értékeinkre. Kinek ne mondta volna el az édesanyja egy-egy táborba, kirándulásra indulás előtt, hogy nagyon vigyázzon magára, lehetőleg a pénzét se egy helyen tartsa. Most arra hoztam nektek ötleteket, hova tudjátok elrejteni a pénzt egy-egy fesztivál vagy kirándulás alkalmával, hogy ne egyben, a pénztárcában legyen az összes. Szerencsére manapság már majdnem minden helyen lehet kártyával fizetni, így csak arra az egy dologra kell figyelni, de attól bármikor megeshet, hogy szükségünk lehet ezekre a trükkökre.

hiding-financial-assets.jpg

1. Használd a melltartód!

Melyik nő ne ismerné és ne használta volna legalább egyszer ezt a trükköt?! A legjobb megoldás, ha nincs zsebed, de egy szórakozóhelyre táskát sem szeretnél vinni. Az ismerőseim körében olyan is akad, aki a bulikra direkt egy számmal nagyobb darabot vesz fel, mert így bele tudja tenni a telefonját (ez manapság már kevésbé megvalósítható az egyre nagyobb kialakítások miatt), a pénzét, adott esetben még a cigarettáját is.

hiding-financial-assets_1.jpg

2. Használd a kiürült ajakbalzsamod!

Ez az a termék, ami elég sok embernél megtalálható és eddig, ha kifogyott, ki is dobtuk a kupát. Hát, mostantól van okunk ezt átgondolni! Ez is egy remek rejtekhely a pénzünknek. Akár fesztiválokra, táborokra, utazásokra vagy akár csak otthonra is, ha el szeretnénk rejteni a kíváncsi szemek elől.

hiding-financial-assets_2.jpg

3. Ne dobd el a kiürült dezodorstift-es kupát sem!

A labello vonalán maradva ugyanígy tökéletes megoldás lehet egy kiürült dezodorstift is. Annyit kell tenni, hogy ki kell szedni a kis műanyag darabot, ami magát a dezodoráló anyagot tartotta, valamint, ha tudod, a középső kis pöcköt és már mehet is bele a pénz! De természetesen remek megoldás lehet egy kiürült tusfürdős, samponos flakon is. A fürdőszobában amúgy is kevesen rejtenek el dolgokat.

hiding-financial-assets_3.jpg

4. Elő a betéttel!

Minden nő tudja, hogy hosszabb utazásra vagy kirándulásra nem megyünk tartalék betét nélkül, még akkor sem, ha éppen nem kellene, hogy eljöjjenek a piros betűs napok. Ezért hát remek ötlet az is, hogy a betéthez csúsztassunk be egy kis dugi pénzt. Nekem ez a személyes kedvencem, mert anyukámtól elég sűrűn hallottam ezt a trükköt.

travel-tip-hide-spare-money.png

5. Ki a cipőbetéttel!

A pénznek nincs szaga, tartja a mondás. Ez esetben nem biztos, hogy így lesz, de akkor is egy nagyon jó kis ötlet, hogy a cipőbetét alá dugjuk be a pénzt. Ha egy cipőt viszünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy amíg az a cipő rajtunk van, a dugi pénzünk is biztonságban van.

hiding-financial-assets_4.jpg

6. Használd ki az öved!

Jelen esetben úgy értem, hogy ha van egy kis nyílás a kapocs előtt/ mögött, oda is tökéletesen el tudod rejteni a pénzt. Ez is remek módja, hogy ne egy helyen legyen az összes pénzed, de mégis magaddal tudd vinni, hogy biztonságban tudd.

hiding-financial-assets_6.jpg

7. Elő a hajkefével!

Ha lepattintható a hajkeféd teteje, és még a nyele is üreges, szintén remek megoldás lehet a pénz ideiglenes tárolására! Arra kell mindössze figyelni, hogy magától ne járjon le a kis pöcök a végén. Nehogy véletlen a nagyközönség is tudomást szerezzen a titokról.

hiding-financial-assets_7.jpg

8. Zsebet a melltartóra!

Visszatérve a melltartós tipphez, ha nem szereted, hogy tele van pakolva a melltartód pénzzel, értékekkel, szerezz be egy ilyen kis, melltartóra rögzíthető zsebecskét. Mindig magadnál lehet a pénzed, de nem kell attól tartanod, hogy kiszórnád.

hiding-financial-assets_8.jpg

Remélem, tudtam adni nektek pár jó és értékes trükköt! Ha tudtok ti is ilyen, ezekhez hasonló ötleteket, osszátok meg velem kommentben, hiszen a rejtekhelyekből sosem elég.

 

Képek forrása: kattints a képekre az eléréshez

Ha szeretnél még olvasni tőlem

Praktikus pakolás utazáshoz

Az idő pénz... (Tippek az időnk megfelelő kihasználásához)

Hogyan öltözz esküvőre

 

Elérhetőségek:

E-mail: bettipuskas.blog@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/bettiszerint/

Instagram: https://www.instagram.com/puskas.bettina/

Pinterest: https://hu.pinterest.com/pusbetaa/

Szólj hozzá

utazás rejtekhely lifehacks