Túrós-kakaós lepény
Ez a sütemény baromi gyorsan elkészíthető, nem igényel különleges sütési tudást. A túrós-kakaós lepény tökéletes vendégváró lehet, de a vasárnapi desszert helyét is megállja!
Rövid háttérsztori
Eredetileg inkább kockának indult a drága sütikém, viszont kissé elméreteztem a tepsit, így lepény lett belőle, de így utólag én nem is bánom! Sokkal fogyaszthatóbb szerintem. Régebben kockát csináltam, de akkor, mire megettem egy kockát, már szinte tele is lettem.
Hozzávalók
Tésztához:
- 32 dkg finomliszt
- 4 ek keserű kakaópor
- 0,5 cs sütőpor
- 16 dkg kristálycukor
- 20 dkg sütőmargarin
- 1 tojás
- 1 púpozott ek tejföl
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliáscukor
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tk frissen facsart citromlé
Elkészítés
A tésztához a szárazanyagokat elkeverjük, majd hozzá adjuk a margarint, tojást és tejfölt is és tésztát gyúrunk belőle. Ha ez meg van, ketté választjuk a tésztát, az egyiket a kivajazott és kilisztezett tepsibe nyújtjuk, a másik felét pedig a fagyóba tesszük, hogy a végén könnyebb legyen majd reszelni.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzá adunk mindent a tojásfehérje kivételével, ugyanis azt kemény habbá verjük és úgy forgatjuk bele a túrós masszába. Ha ez is meg van, mehet a massza a tésztára, majd a túró tetejére a nagy lyukú (almareszelő) résszel ráreszeljük a maradék tésztát.
Mivel nem villanytűzhelyem van, így nem mondom, hogy meddig és hány fokon süssük. Addig, ameddig a tetején a barna tészta egységesen meg nem sült. Nekem ez kb 20 perc volt.
Ha esetleg kipróbáltad már, írd meg kommentben, hogy ízlett a családnak, barátoknak! Kíváncsian várom a végeredményt, esetleg a képeket!
Ha szeretnél még olvasni tőlem:
7 dolog, amit utálok a közösségi médiában
2018-as őszi-téli ombre haj trendek
Elérhetőségek:
E-mail: bettipuskas.blog@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/bettiszerint/
Instagram: https://www.instagram.com/puskas.bettina/
Pinterest: https://hu.pinterest.com/pusbetaa/