2017. sze 06.

A házibulik elengedhetetlen kellékei: a játékok

írta: Puskás Bettina
A házibulik elengedhetetlen kellékei: a játékok

Az előző posztban már mutattam nektek egy pár jó programot házibulira vagy baráti összejövetelre. Ha azt esetleg nem láttad volna még, IDE kattintva megnézheted. Most pedig lássuk a következő 10 játékötlet, amitől egészen biztos, hogy felejthetetlen lesz az összejövetel.

 photo-1523301343968-6a6ebf63c672.jpg

Orosz rulett

Nem abban a morbid verzióban, amit eredetileg jelent, de hasonló tematikára épül. Ha 4 ember játsza, egy ember kimegy a szobából, a többiek közül kettőnek vizet, 1-nek pálinkát (vagy bármi átlátszót) öntenek. Ahogy visszajött a negyedik ember, mindenki megissza a maga poharában lévő folyadékot, a kiküldött embernek pedig k kell találnia, kiében volt a tömény alkohol. Ha eltalálja, mindenki iszik egy felest, ha nem, akkor az iszik, ha próbálta kitalálni.

Gyilkosos

Ez is egy elég alap játéknak számít. Ehhez lémnyegében semmire sincs szükség csak egy jó társaságra. Részletes leírást ITT találhattok.

Bas, kockapóker

Mind a kettő egy szórakoztató kockajáték, aminek a lényege ugyanaz. Mondj igazat vagy hazudj jól, de a tipped legyen helyes.

Részletes szabályzatot a basról és a kockapókerről is olvashattok.

0_23.jpg

Logi-sztorik

Itt van egy mesélő, aki egy-két mondatot elmond a többieknek. A kérdezőknek barkoba-szerű kérdésekkel kell kitalálniuk, hogy mi lehetett a történet a mondatok mögött. Nagyon jó feladatokat (és megoldásokat) találhattok ITT.

Szobrászkodjunk!

A társaságot szét kell osztani 2 részre. A nagyobb rész kimegy a szobából. Behívnak egy embert. A bennmaradtak közül egyet ő fog  beállítani bármilyen szobornak. (biztos, hogy jól ki fogja csavarni az emberke testrészeit). Ha ez meg van, mondani kell neki, hogy vegye fel ugyanezt a pozíciót. Ekkor behívunk még egy embert és ugyanezt a feladatot végig kell csinálnia. 

Beerpong

Az amerikai filmekből jól ismert ivós játék. Két személy/csapat áll az asztal két sarkán, alőttük a sörrel megtöltött poharakkal. Ha valaki beletalál az ellenfele poharába, az ellenfél iszik. Az nyer, aki előtt marad a játék végére még töltött pohár.

0_21.jpg

Sorskocka

Mindenkinél kell, hogy legyen egy dobókocka. Mindenki dob egyszerre, majd akik ugyanannyit dobnak, megfogják egymás kezét és így folytatják a játékot. Ha valakinek már mind a két kezét fogják, kiesett a játékból. Addig folytatódik, ameddig már csak egy ember marad, akinek van egy szabad keze. Eredeti játék alapján ő megihat egy általa választott italt, de lehet variálni is. (Aki kiesik, az iszik és ő mondja meg, hogy mit igyon a következő kieső.)

Csak egy kártyát fújj le!

Nincs is másra szükség csak egy pakli kártáyára. Minél újabb, fényesebb, csúszószabb a kártya, annál nehezebb a feladat. A játékos dolga ugyanis az, hogy lefújjon 1 db kártyát a pakli tetejéről. Amennyiben nem sikerül, különböző szankciók következnek, amiket a társaság határoz meg (igyon meg valamit, csináljon meg egy büntető feladatot).

Láthatjuk tehát, hogy nagyon könnyen szórakoztatóvá lehet tenni akár egy házibulit, akár egy baráti összejövetelt. Számos játékközül válogathatunk annak megfelelően, hogy kik jönnek hozzánk!

Nektek vannak olyan játékaitok, amiket szívesen játszotok egy-egy ilyen összejövetel alkalmával? Ha van és még nem olvastatok róla egyik bejegyzésben sem, osszátok meg velünk is!

 

Képek forrása: kattints a képekre az eléréshez

Ha szeretnél még olvasni tőlem

Top 5 AVON termék

Kontaktlencsés problémák

Minden, ami kontaktlencse: Alensa

Elérhetőségek:

E-mail: bettipuskas.blog@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/bettiszerint/

Instagram: https://www.instagram.com/puskas.bettina/

Pinterest: https://hu.pinterest.com/pusbetaa/

Szólj hozzá

szórakozás party ötletek hétköznapok tippek