2017. aug 09.

Hogy dobj fel egy házibulit!

írta: Puskás Bettina
Hogy dobj fel egy házibulit!

 

Ha szóba kerül a bulizás vagy csak egy szimpla baráti összejövetel, több alternatíva közül is választhatunk. Elmehetünk akár egy szórakozóhelyre, vagy beülhetünk egy kocsmába iszogatni, de egy kerti sütögetéssel vagy házibulival is nagy sikert tudunk aratni. Ha házibulira adjuk a fejünket, érdemes megnézni, hogy milyen érdekeltségű társaság gyűlik össze. Táncolni, mozogni szeretnek vagy éppen beszélgetni, társasozni, kártyázni? Összegyűjtöttem néhány tippet, hogy mivel lehet izgalmasabbá, érdekesebbé tenni egy házibulit. Összeszedtem a saját, jól bevált programjainkat is és gyűjtöttem még olyanokat, amiket még én sem avattam fel, de valószínűleg hamarosan fel fogok (már csak az érdekessége, izgalmassága miatt is). Viszont annyira belemerültem a keresgélésbe, hogy olyan szép lista gyűlt össze, amit érdemesnek tartottam ketté bontani. Következzen hát az első fele a listának.

 mhk_4.jpg

  1. Just Dance

Ez a személyes kedvencem, így egyértelmű, hogy a sor elejére kerül. Aki nem ismerné, ebben a játékban a képernyőn 1 vagy több szereplőt látunk táncolni ismert zenékre. A játékos/ok feladata, hogy a lehető legpontosabban lemásolja/ák  a mozdulatokat. Playstation-ön a kinect segítségével pontozásra is van lehetőség, de mi csak kivetítjük a falra és úgy táncolunk rá. Pontozás nélkül is elég szórakoztató szokott lenni.

mhk_5.jpg

  1. Twister

Szintén egy jól bevált játék a társaságban. Ha most arra gondoltok, hogy elég unalmas, akkor valószínűleg vagy nem ittatok eleget a játék kezdete előtt, vagy nem adtátok oda a legkreatívabb/leggonoszabb embernek a táblát, hogy pörgessen. A cél a teljes összegabalyodás!

mhk_6.jpg

  1. Póker

Ezt a játékot is különböző szabályok szerint lehet játszani, éppen mit talál ki a társaság. Nálunk a legutóbb minden zsetonnak volt egy alkoholos ital párja. Amennyi zsetont vesztettünk egy körben, annyi italt kellett inni az adott kör végén. Teljes mértékben a társaságtól függ, hogy kortyokban, pohárban adja meg az értékeket.

mhk_7.jpg

  1. Tabu

A játék lényege, hogy a kártya tetején van egy szó, azt kell körülírni a csapatnak úgy, hogy ne mondjuk ki az alatta szereplő tabu szavakat. Akár két vagy több csapat is versenyezhet egymással. Adott idő alatt kell minél több szót körülírni.

mhk_8.jpg

  1. Felelsz vagy mersz?

Egy régi, ámde annál szórakoztatóbb játék. Főleg, hogy az évek előrehaladtával egyre több kínos sztori gyűlik össze az emberekről, amikre egy-egy ilyen játék alkalmával fény derülhet. Ha esetleg nem mertek feltenni kínos kérdéseket vagy nem szeretnétek egy adott embernek címezni, meg lehet kérni a társaságot, hogy cetlikre írjanak kérdéseket, egy másik cetlire cselekedeteket, amiket végre kell hajtania az adott illetőnek és egy tálból is ki lehet akár húzni ezeket a kérdéseket.

mhk_9.jpg

  1. Activity

Joggal mondhatnánk róla, hogy már egy elég elcsépelt játék, de annyi változata van, hogy mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. (Activity Junior, Activity Kinder, Activity Professional, Activity Action, Activity Turbo, Activity Connection, Activity Club-Edition, Activity 2, Activity Sport, stb.) Válogassatok, alakítsátok a társasághoz a szabályokat és máris fel lehet dobni a játékot.

mhk_10.jpg

  1. Én még soha...

Ha meghalljuk ezt a játékot, rögtön Amerikára asszociálunk, hiszen nem egy filmben lehetett látni, ahogy játsszák. A játékosok körben ülnek, előttük egy-egy pohár itallal. A lényeg, hogy elhangzik egy állítás: „Én még soha nem loptam el semmi.” Amennyiben az állítás igaz, nem történik semmi, de ha véletlen már történt lopás, akkor egy pohár ital legördülhet.

mhk_13.jpg

  1. 2 igazság, 1 hazugság

Ennél a játéknál érdemes lehet előre szólni a játékosoknak, ha tisztában vagyunk azzal, hogy nem rögtönöznek a legjobban. A játéknak a lényege ugyanis az, hogy egy ember állít magáról 2 igazságot és 1 hazugságot, a többieknek pedig ki kell találni, hogy melyik volt a hazugság. Amennyiben nem találják ki, hogy mi volt a hazugság, ők isznak, ha kitalálják, az, aki az állításokat mondta.

mhk_14.jpg

  1. Ki vagyok én?

Szintén egy Amerikában elég elterjedt játékról van szó. A lényeg, hogy mindenki ír egy ismert embert, alakot, figurát, szereplőt egy papírra, majd vagy tovább adja a mellette lévőnek, aki felrögzíti a homlokára úgy, hogy ő ne lássa, mi van a papíron. Kérdéseket kell feltennie magáról minden körben, ami alapján ki kell találnia, ki is ő. Ha a rákérdezés nem sikerült, eredeti játék szerint kiesik, de ezt is lehet variálni azzal, hogy iszik helyette és folytathatja a játékot.

mhk_11.jpg

  1. Trónok harca

Ez a gyors lerészegedést garantálja. Válassz ki egy neked tetsző Trónok harca részt, nyomd be és igyál, ha ölnek benne! Ezt a játékot láttam a Dallas-al is, de nagyobb eséllyel ülünk le megnézni egy Trónok harca részt, mint egy Dallast.

mhk_12.jpg

Ha szeretnél még tőlem olvasni:

Csinosítsunk füzetet!

Turizzunk vagy ne turizzunk?

Tippek a félnapos kikapcsolódáshoz

 

Képek forrása: Kattints a képre

Elérhetőségek:

E-mail: bettipuskas.blog@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/bettiszerint/

Instagram: https://www.instagram.com/puskas.bettina/

Pinterest: https://hu.pinterest.com/pusbetaa/

Szólj hozzá

szórakozás buli party hétköznapok