2017. ápr 14.

Mindent a kapszulagardróbról

írta: Puskás Bettina
Mindent a kapszulagardróbról

Avagy, hogyan legyen átlátható és rendezett a szekrényed!

Minden nő szájából elhangzott már a mondat, hogy "Nincs mit felvennem!". Aki azt állítja, sose mondott ilyet, hazudik. Ez a jelenség általában azért van, mert olyan sok mennyiségű és egymással általában nem, vagy nehezen párosítható ruhánk van, hogy valóban nem lesz mit felvennünk egy alkalomra vagy eseményre. Hogy tudunk ezen javítani? Segítek!

minimalista.jpg

Az első és legfontosabb dolog, hogy ne ragaszkodjunk a temérdek mennyiségű ruhánkhoz, amiket csak 1-2 darabbal lehet kombinálni! Törekedjünk a minimalizmusra! Arról, hogy mi is az a minimalizmus és hogyan kivitelezhető a használata az öltözködésben, ezen a linken találhattok segítséget.

Azt szokták javasolni a stílus tanácsadók, ha igazán jól működő kapszulagardróbot szeretnél, leginkább semleges színeket válassz. A föld színeket, kerülve minden rikító és élénk színt, valamint a nagyon mintás darabokat, hiszen az nehezebben rakhatók össze akármivel. Hoztam neked egy tervezetet, ami iránymutatás lehet ahhoz, hogy rendezett és jól átlátható legyen a szekrényed.

1. Jöjj rá, milyen alkat vagy!

Az első és legfontosabb a ruhaválasztásnál, hogy legyünk azzal tisztában, hogy milyen az alkatunk, melyik az a ruha, amelyik előnyösen áll és melyik az, amelyik éppen valamelyik nem túl előnyös testrészünket emeli ki. Erre figyelve sokkal könnyebb lesz az egész válogatás és a  kapszulagardrób kivitelezése is. Adok egy kis segítséget, hogy nektek vajon milyen lehet az alkatotok. A kép alapján könnyebben rájöhettek, ha még nem tudtátok esetleg.

10564647_10204247360644759_1001683127_n.jpg

alkattipus.jpg

2. Vedd figyelembe, milyen a bőrtónusod!

Szintén egy nagyon figyelemreméltó téma. Ha ugyanis rossz színt választasz, könnyen eshetsz abba a hibába, hogy nagyon sápasztani fog vagy éppen extrém barnának tűnsz az adott darabban. Ez szerintem a legnehezebb. Vannak, akik kategorikusan hideg vagy meleg bőrtónusúak, de olyanok is, akiknek mind a két bőrtónushoz passzoló ruhákat is viselhetnek, nem fog nekik előnytelenül állni. Nehéz kérdés, de megéri kibogozni.

3. Selejtezz, szelektálj

Ha már az első két pontot teljesítetted, jöhet a legnehezebb. Igen, ez már önmagában is fájdalmat szokott okozni, nekem legalábbis. Nem szeretek ruháktól megválni. De ilyenkor szoktam létrehozni 3 csoportot. Egy, ami biztos marad, mert imádom, egy olyan, amit tudom, hogy nem hordtam az elmúlt egy évben, ezért elajándékozom és az utolsó a kérdéses darabok csoportja. Mivel kreatív vagyok, meg szoktam nézni a kérdéses darabokat olyan szemmel is, hogy esetleg mi az, ami átalakítható, de ami nem alakítható át, és nem sok esélyt látok rá, hogy felvegyem, szintén megy az ajándékozós kupacba. Addig érdemes válogatni, ameddig minden darabból 5-6 nem marad. Minek az az ugyanolyan 10. farmer is!? 

4. Párosíts

Most jön a számomra izgalmas rész. Ha már kiválogattad a ruhákat, jöhet a kombinálás. Ez azt jelenti, hogy a sima, egyszerű fehér pólót megnézed, mivel lehetne felvenni. Ha itt esetleg találsz még olyan darabot, amit nem tudsz legalább 3 ruhadarabbal összekombinálni, érdemes lehet megválni tőle, mert nem valószínű, hogy sűrűn fogod hordani. Itt láthatsz egy összeállítást felsőkből és nadrágokból/szoknyákból is. Ennyi ruhadarab bőven elég arra, hogy egész évben változatosan tudj öltözni.

y_1.jpg

y.jpg

5. Adj neki egy esélyt!

Megtettél mindent, válogattál, párosítottál és mégis mennél vásárolni, mert üresnek érzed a szekrényedet? Ne tedd! Adj neki 2-3 hónap esélyt és figyeld meg, milyen jól lehet viselni egyik nap a fehér felsőt sportcipővel, a másik nap farmerrel, magassarkúval vagy éppen szoknyával! A változatok végtelenek, csak meg kell próbálni. Ha azonban pár hónap múlva azt érzed, hogy 1-2 darab még hiányzik a kollekcióból, csak hajrá, de akkor se felejtsd el, hogy ha minimum 3 ruhadarabbal nem tudod összeilleszteni, nem biztos, hogy az a legjobb választás.

Remélem, tudtam segíteni és közelebb mozdítottalak benneteket a kapszulagardrób létrehozásában! :)

Elérhetőségek:

E-mail: bettipuskas.blog@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/bettiszerint/

Instagram: https://www.instagram.com/puskas.bettina/

Pinterest: https://hu.pinterest.com/pusbetaa/

Szólj hozzá

divat öltözködés ruhák kapszulagardrób csaknők