2018. jan 03.

4 film, amitől úgy érzed, bármi lehetséges

írta: Puskás Bettina
4 film, amitől úgy érzed, bármi lehetséges

Ami engem illet, nagyon szeretek filmezni. Nincs kedvenc műfajom, annyi, hogy a horrort nem nagyon tudom megnézni. Régebben annyira imádtam a romantikus filmeket, hogy több százat megnéztem belőlük, volt, amit többször. Mostanában viszont a komolyabb hangvételű filmeket szeretem jobban. Összegyűjtöttem most azokat, amiket én 2017-ben láttam és mély benyomást tettek és amitől úgy érzem, bármire képes lehetek, hiszen nekik is sikerült!

100.jpg

A számolás joga

1_8.jpg

A számolás joga egy 2016-os, amerikai dráma. Történetét tekintve az ötvenes években játszódik, amikor is elég komolyan folyik az űrverseny Amerika és az oroszok között. Ebben az időben nem könnyű érvényesülni a tudomány területén nőként, főleg, ha még fekete is az illető, hiszen ebben az időben elég erős volt a faji szegregáció.

Nyilván, ahogy elkezdődik a film, rögtön meg lehet mondani, hogy igen, ez a nő boldog lesz a végén egy férfival és még sikereket is elér a területén, a másik nő is hasonlóan komoly sikereket tud elérni. Ezt lehet érezni. Az a fontos, ahogy haladnak azon az úton, hogy sikereket érjenek el. Ahogy küzdenek, holott elég komoly akadályokba ütköznek.

A mintadiák

1_9.jpg

A mintadiák egy 2008-ban piacra dobott filmdráma. A film alatt megismerhetjük Brad Cohen történetét. Ő egy Tourette-szindrómás srác egy olyan időben, amikor még alig pár feljegyzés van erről a betegségről. Ő az, aki annak ellenére, hogy ugató hangokat ad ki, tanár akar lenni és addig nem nyugszik, ameddig el nem éri. Nehéz és rögös út vezet odáig, sokan le akarják beszélni, vannak, akik támogatják, de ettől még ez az út nehéz.

A szív bajnokai

1_10.jpg

Ez a film annyiból különleges ebben a felsorolásban, hogy nem 2017-ban láttam először. 2017-ben sokadjára láttam. Abszolút kedvenc, amin minden áldott alkalommal sírok. Ez a film megmutatja, hogy mennyi mindenre képes valaki, ha szeretik, ha támogatják és tudja, hogy egy szerető család veszi körbe. Ugyanakkor azt is megmutatja, mennyi mindent kaphatunk, ha szeretettel bánunk másokkal és igenis elengedjük az előítéleteket.

A 42-es

1_11.jpg

Egy 2013-as életrajzi drámáról van szó, ami 1946-ban kezdődik. Egy fiatal, tehetséges, azonban fekete srác nagy álma, hogy baseball-ozhasson a Dodgers-ben. Ekkoriban azonban ez még csak álomnak számított. Eddig. A Dodgers akkori menedzsere ugyanis kiáll a faji egyenjogúság mellett, így szerződteti az első afroamerikai játékost. Sok mindenen kellett keresztülmennie, amíg elfogadták, hogy ő is a csapat részét képezi. Legyen itt szó akár a csapaton belüli elfogadásról, akár a társadalmi elfogadásról.

Lehetne még sorolni a filmeket, hiszen rengeteg olyan remekmű van, ami valamilyen formában, de formálni tudja az életünket. Nekem 2017-ben ez a 4 volt a legfontosabb.

Ha láttál esetleg te is olyan filmet, ami nagy hatással volt rád, oszd meg velem, velünk kommentben és írd le, miért érzed, hogy változtathatott az életeden!

Ha szeretnél még olvasni tőlem

Kreatív ajándékötletek

10 tipp a reggelielkészüléshez

2017 divatszíne, a blorange

 

Elérhetőségek:

E-mail: bettipuskas.blog@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/bettiszerint/

Instagram: https://www.instagram.com/puskas.bettina/

Pinterest: https://hu.pinterest.com/pusbetaa/

Szólj hozzá

film inspiráció hétköznapok